dinsdag 3 mei 2011

Strijdkrachten Egypte waarschuwen tegen oproepen tot sektarisch geweld


De Hoge Raad van de Strijdkrachten (SCAF) heeft dinsdag gewaarschuwd tegen meerdere internet-websites en Facebook pagina's die zouden kunnen aanzetten tot sektarisme in Egypte.

Het is de eerste keer dat er op deze wijze, zo openlijk, wordt gewaarschuwd tegen het stoken in de relatie tussen moslims en christenen. Op haar officiĆ«le Facebook-pagina, zei de SCAF dat er “op Facebook en internet een aantal pagina’s zijn gevonden die aanzetten tot sektarisme en geweld met het doel het land te destabiliseren."

Volgens de verklaring worden deze websites beheerd vanuit het buitenland. Er wordt er bij Egyptenaren op aangedrongen niet te luisteren naar dit soort geruchten die sektarisch geweld proberen aan te wakkeren.

In dezelfde verklaring ontkende de SCAF recente berichten over arrestaties van mensen die betrokken waren bij de 25e januari revolutie. De krijgsmacht benadrukt nog eens dat ze er alles aan zal doen om de revolutie veilig te stellen en er voor te zorgen dat de doelstellingen ervan gerealiseerd zullen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mijn foto
Cairo, El Maadi, Egypt
De Arbaische Lente heeft in Egypte geleid tot grote veranderingen. Somigen noemen het een 'Revolutie'. Egypte op weg naar democratie? Ik volg de ontwikkelingen op de voet en doe daar verslag van.